MUSIIKKITALO

Helsingin Musiikkitaloon toimitimme muun muassa pääkonserttisalin puiset ja alumiiniset seinäverhoukset, puiset alakatot, orkesterikorokkeen vuoraus oksattomalla männyllä ja salin pähkinäparketti sekä puiset käsijohteet.

MUSIIKKITALO

Toimitimme pääkonserttisalin puiset ja alumiiniset seinäverhoukset, puiset alakatot, orkesterikorokkeen ja salin pähkinäparketin sekä puiset käsijohteet. Salissa on yhteensä 28 erilaista katsomolohkoa, ja paikkoja on 1704.

Massiivikoivusta valmistettu ”kolopaneli” on liimattu pienistä palikoista. Upotus on akustiikkasuunnittelijan ohjeen mukaan 30% pinta-alasta. Salin akustiikka on suunniteltu erityisesti akustisille soittimille.

Oksattomasta männystä valmistettu puolipyöreä, 283m2 orkesterikorokeen 20 lavanostinta nostetaan tai lasketaan aina konserttikohtaisesti. Valmistimme samanlaisen korokkeen harjoitussaliin, jossa koroke toimii samalla tavalla. 

Mannerheimintieltä sisään tultaessa näkyy toimittamamme lämpiön massiivikoivusta valmistettu panelointi. Seinät kohoavat paikoin yli 20m korkeuteen ja sen taustalla on 50mm akustovillaa. 

Lämpiön "kolopanelin" lisäksi alumiinipaneloinnit kuuluivat toimitukseemme sekä kahdesta eri puulajista (pähkinä ja saarni) valmistetut ovien pitkät vetimet.

Arkkitehti: LPR Arkkitehdit
Kuvat: Voitto Niemelä

MUSIIKKITALO

Lämpiön seinät kohoavat 20m korkeuteen.

MUSIIKKITALO

Puisissa käsijohteissa on pähkinää ja saarnia.

MUSIIKKITALO

Salin keskellä komeilee puolipyöreä orkesterikoroke.

MUSIIKKITALO

akustiikkapaneelit on valmistettu akusto-ohjeiden mukaisesti.

SUJUVAA YHTEISTYÖTÄ

MYÖS MITTAVAT JA
VAATIVAT KOKONAISUUDET