TURUN YLIOPISTO

Aurum on uudisrakennus Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnalle sekä Turun yliopiston kemian laitokselle. Toimitimme kohteeseen sisäänkäyntien ja atriumin seinärimoitukset, paneelikaton sekä puiset käsijohteet atriumiin, auditorioon ja porraskäytäviin.

AURUM

Pääsisäänkäynnin yli 15 metriä korkea rimaseinä ja paneelikatto on kaksoiskaareva, joten jokainen rima on yksilöllinen. Sen kaikki osat on 3D-mallinnettu ja valmistettu CNC:llä. Rimoituksien ja paneelikaton materiaali on suomalaista lämpökäsiteltyä mäntyä.

Sisäpihalla atriumin korkeus nousee yli 26 metriin ja sen seinät on verhoiltu lämpökäsitellyllä männyllä. Rimat ovat kiinnitetty teräsprofiileihin ja ne on valmistettu verstaalla. Teräsprofiilin ja elementtituotannon ansiosta rimojen korko jatkuu nätisti koko seinän leveydeltä.

Toimitimme myös käsijohteet atriumin lasi- ja betonikaiteisiin, auditorion akustiikkaseinään sekä porraskäytävien ja yhdyssiltojen teräskaiteisiin. Atriumissa käsijohteet ovat lämpöpuun sävyyn petsattua massiivikoivua ja porraskäytävien käsijohteet ovat massiivitammea.

 

Arkkitehti: Aihio Arkkitehdit Oy

Valokuvat: Roni Lehti

 

Lyhyesti:

Rimaseinää yli 1800 m²

Rimoja yhteensä 7270 kpl

Pääsisäänkäynnin kaksoiskaarevia rimoja yli 1000 kpl

Teräsprofiilia noin 2030 m

Käsijohteita yhteensä yli 800 m

AURUM

Atriumin kaarevat seinärimoitukset.

TURUN YLIOPISTO

Aurumin sisäänkäynnin alakatto ja ulkorimoitus.

AURUM

Porraskäytävien käsijohteet ovat massiivitammea.

AURUM

Atriumin seinäverhoilu on lämpökäsiteltyä mäntyä.

SUJUVAA YHTEISTYÖTÄ

Myös mittavat ja
vaativat kokonaisuudet