MUSIIKKITALO

Helsingin Musiikkitaloon toimitimme muun muassa pääkonserttisalin puiset ja alumiiniset seinäverhoukset, puiset alakatot, orkesterikorokkeen vuoraus oksattomalla männyllä ja salin pähkinäparketti sekä puiset käsijohteet.

MUSIIKKITALO

Pääkonserttisalin seinäverhoukset ovat petsattua koivua ja alumiinia ja alakatot ovat petsattua koivua. Niissä molemmissa on otettu huomioon koko salin akustiikka. Orkesterikoroke on vuorattu oksattomalla männyllä ja pintakäsittelynä siinä on öljyvaha. Katsomoiden parketti ja käsijohteet ovat pähkinää. Salissa on yhteensä 28 erilaista katsomolohkoa ja paikkoja on noin 1700.

Seinäverhouksien ja alakaton verhoukset on massiivikoivusta valmistettua ”kolopaneelia”, joka on liimattu yhteen pienistä koivupalikoista. Upotus on akustiikkasuunnittelijan ohjeen mukaan 30% verhoilun pinta-alasta, salin akustiikka on suunniteltu erityisesti akustisille soittimille.

Orkesterikoroke on puolipyöreä ja se on vuorattu oksattomasta männystä. Sen pinta-ala on 283m2 ja siinä on 20 lavanostinta, joita nostetaan ja lasketaan aina konserttikohtaisesti. Valmistimme samanlaisen korokkeen harjoitussaliin, jossa koroke toimii samalla tavalla. 

Mannerheimintieltä sisään tultaessa näkyy toimittamamme lämpiön massiivikoivusta valmistettu panelointi. Seinät kohoavat paikoin yli 24metrin korkeuteen ja sen taustalla on 50mm akustoivaa villaa. 

Lämpiön "kolopanelin" lisäksi alumiinipaneloinnit kuuluivat toimitukseemme sekä kahdesta eri puulajista (pähkinä ja saarni) valmistetut ovien pitkät vetimet.


Arkkitehti: LPR Arkkitehdit
Kuvat: Voitto Niemelä

Lyhyesti:

Yhteensä puupintoja n. 13 000 m²

Pääsalin seinäverhousta n. 3800 m²

Lämpiön seinäverhousta n. 2200 m²

Pääsalin orkesterikoroke 283 m²

Valmistumisvuosi 2011

MUSIIKKITALO

Lämpiön seinät kohoavat 20m korkeuteen.

MUSIIKKITALO

Puisissa käsijohteissa on pähkinää ja saarnia.

MUSIIKKITALO

Salin keskellä komeilee puolipyöreä orkesterikoroke.

MUSIIKKITALO

akustiikkapaneelit on valmistettu akusto-ohjeiden mukaisesti.

SUJUVAA YHTEISTYÖTÄ

Myös mittavat ja
vaativat kokonaisuudet